Reparaties
Het belag, de onderkant van de ski’s of het snowboard, kan tijdens de wintersport beschadigen. Vooral stenen op de skipistes kunnen flinke schade veroorzaken aan het belag van de ski’s. Om goede glij eigenschappen te behouden, is het belangrijk om het belag in goede conditie te houden. Groeven, gaatjes of scheurtjes moeten worden opgevuld met speciaal vulmiddel of als het grotere schade is met een stans van hetzelfde type belag.

Belag
Gaten en grote beschadigingen in het belag moeten opgevuld worden. Het liefst zo snel mogelijk. Als door een gat de kern van de ski of snowboard zichtbaar is moet dit direct gebeuren, omdat er anders water in de kern komt. De kern is meestal van hout gemaakt. Water in de kern kan ernstige gevolgen hebben voor het materiaal.

Voor het opvullen wordt P-Tex gebruikt. Dit wordt verhit waardoor het smelt. Dit werkt goed tegen kleine beschadigingen en om het belag vlak te houden. Het nadeel hiervan is dat het minder goed glijd dan het belag zelf. Als de gaten te groot zijn of vlakbij de staalkant liggen is het beter om een nieuw stuk belag te plaatsen. Dit heet een stans.
Het grote voordeel hiervan is dat een stans een stuk sterker is dan P-Tex en veel betere glij eigenschappen heeft. Het plaatsen van een stans is tijdrovend en precies werk het is daarom geen goedkope reparatie.

Staalkanten
Als een steen hard tegen de staalkant slaat, kan de staalkanten ernstig beschadigen. Een ski zal altijd total-loss worden verklaard na een beschadiging aan de staal kant.
Het is wel mogelijk om een stuk staalkant te vervangen. Afhankelijk van de leeftijd van het materiaal, de conditie van het belag, de nieuw waarde en verdere beschadigingen is het soms mogelijk om materiaal met kapotte staalkanten te repareren. We zullen er voor zorgen dat het materiaal weer te gebruiken is, maar het is nooit meer ‘als nieuw’.

Topsheet beschadigingen
Bij beschadigingen aan de toplaag, ook wel topsheet genoemd, kan dit gerepareerd worden met lijm of epoxy.

Voor tarieven klik hier of neem nu contact met ons op.